News | January 11, 2021

Heroes Den Bosch en Building Blocks: samen bouwen aan de toekomst!

Heroes Den Bosch en Building Blocks, gespecialiseerd in het voorspellen van consumentengedrag met behulp van datawetenschap, slaan de handen ineen. Het vooruitstrevende bedrijf met haar hoofdkantoor in Tilburg is vastberaden om zich te profileren binnen de wereld van de sport. Een ideale ‘fit’ met Heroes Den Bosch, dat een klein jaar geleden het innovatieve Data City concept presenteerde, waar Building Blocks een belangrijke rol in gaat spelen als opleider van data talent. Bovendien heeft zowel Heroes als Building Blocks grootse Europese ambities. De raakvlakken tussen de club en het data bedrijf zijn dus groot en de mogelijkheden enorm. Beide partijen kijken ernaar uit om samen te bouwen aan een nog mooiere toekomst!

Business case

Dat het een impactvolle samenwerking wordt voor beide partijen beaamt ook clubeigenaar Bob van Oosterhout: “Tijdens de eerste gesprekken die we met Building Blocks gevoerd hebben, werd niet alleen nagedacht over de traditionele manier om het bedrijf ‘air time’ te geven en over stoelen op de business tribune. Direct werd al duidelijk dat we samen een sterke business case gaan opbouwen, een case die Building Blocks op de kaart zet in de sportwereld en die Heroes nog meer in staat stelt om data gestuurd beleid te voeren. Dit sluit natuurlijk naadloos aan bij Data City. Bovendien is het bij uitstek een voorbeeld van een partnership in plaats van een traditionele sponsorovereenkomst. Ik ben dan ook enorm enthousiast over de toekomst die voor ons ligt met het snelgroeiende Building Blocks.”

Toepassingen binnen de sport

“We werken voor grote organisaties zoals Samsung, Coca-Cola, Sligro, CZ Zorgverzekeringen en Corendon, maar in de sport hadden we nog weinig track record en dat maakt het heel interessant”, vertelt Building Blocks-eigenaar Alexander van Eerden. Hij vervolgt: “Er zijn natuurlijk allerlei ideeën en toepassingen die je ook binnen de sport zou kunnen neerzetten. Deze ideeën gaan we hier bij Heroes Den Bosch samen uitvouwen. We koppelen Building Blocks professionals aan de club om direct met concrete projecten aan de slag te gaan en voorzien Heroes vervolgens van input waarmee beslissingen op gebied van topsport, business en fanbeleving nóg beter gemaakt worden. Hierbij betrekken we fans en andere sponsors ook. De eerste plannen zijn veelbelovend.”

In het weekend van 4 en 5 juni 2021 (onder voorbehoud van de ontwikkelingen omtrent corona) organiseren Heroes Den Bosch en Building Blocks een hackathon gericht op de pijlers: topsport, business en fanbeleving. De hackathon is bedoeld voor businessclubleden, fans en data talenten. Geïnteresseerd? Meld je alvast aan via info@heroesdenbosch.com!