News | March 8, 2021

Building Blocks versterkt relatie met hoger onderwijs.

Building Blocks is Partner in Education geworden van Fontys Hogeschool ICT. Als onderwijspartner van Fontys zorgt Building Blocks onder meer voor casestudies, gastlessen, stages en afstudeerprojecten. “Met deze samenwerking willen we het data science vakgebied verder brengen”, benadrukt founder en CTO Merwin de Jongh. “We willen studenten laten proeven aan het werk dat ze na hun studie tegenkomen én een inhoudelijke bijdrage leveren aan het curriculum van de FHICT (Fontys hogeschool ICT).”

Building Blocks helpt bedrijven om de lange termijn relatie aan te gaan met de consument door deze weer voorop te stellen. Met de geavanceerde technologie van het in Amsterdam en Tilburg gevestigde data science bedrijf weten bedrijven zoals Corendon, Sligro en Samsung de consument beter te begrijpen en te bouwen aan waardevolle relaties. Het resultaat? Blije, tevreden consumenten. Nieuwe inzichten. En meer omzet. De data science oplossingen die daarvoor onmisbaar zijn, bouwt Building Blocks zelf. “We ontwikkelen gestandaardiseerde data science blocks die we vervolgens combineren en customizen op de situatie van de klant. Op die manier bouwen we snel en betrouwbaar voor iedere klant een unieke oplossing op maat”, vertelt CTO Merwin de Jongh. “Technische mogelijkheden veranderen snel, net als de wensen van onze klanten. Daarom hebben we voortdurend behoefte aan mensen die het leuk vinden om technologie te ontwikkelen of voorspellende modellen te maken. Ook mensen die de vertaalslag kunnen maken van een zakelijke uitdaging naar een concreet datavraagstuk, zijn welkom.”

Innige samenwerking met kennis- en onderwijsinstellingen

Building Blocks vindt het belangrijk om studenten kennis te laten maken met data science. “Wij willen de volgende generatie helpen om de data science wereld te leren kennen. We willen vooral laten zien dat je met data science een positieve bijdrage kunt leveren aan de wereld om je heen. Het gebruik van consumentendata heeft vaak nog een negatief imago. Wij willen laten zien dat het ook anders kan. Dat het kan werken in het belang van de consument, zodat deze er ook weer blij van wordt.” Daarom werkt Building Blocks nauw samen met diverse kennis- en onderwijsinstellingen. Zo is het bedrijf ook betrokken bij Tilburg University en TU/e. Daarnaast ondersteunt het verschillende initiatieven zoals de Data Challenge van de TU/e. Ook levert Building Blocks regelmatig een bijdrage aan het Improving Society Lab, onderdeel van de bacheloropleiding Econometrics and Operations Research van de Tilburg University.
Ook met Fontys Hogeschool ICT heeft Building Blocks een goede band. Fontys Hogeschool ICT biedt een stevige ICT-basisopleiding met twaalf afstudeerrichtingen. Studenten van de HBO-opleiding met vestigingen in Eindhoven en Tilburg komen regelmatig bij Building Blocks terecht. De Jongh: “Nu we het convenant getekend hebben en formeel Partner in Education zijn, kunnen we die samenwerking nóg meer structuur en inhoud geven.”

Een match met de wensen van de nieuwe generatie

Building Blocks heeft een duidelijke visie op het moderne werken. Die visie sluit goed aan bij de wensen en ambities van de nieuwe generatie medewerkers. Studenten van nu willen geen radertje zijn. Ze zijn zich bewuster dan ooit van de impact die zij kunnen hebben op de wereld om hen heen. De Jongh: “De volgende generatie is minder bezig met statussymbolen en bezit, maar wil een duurzame bijdrage leveren. Die mentaliteit sluit perfect aan bij onze ideeën over het opbouwen van duurzame relaties en het realiseren van waarde voor alle stakeholders in plaats van waarde voor shareholders. We hebben mensen nodig die samen met ons aan de missies van onze klanten willen werken. Mensen die meedenken en -bouwen aan de toekomst.” Building Blocks vindt het belangrijk dat mensen blij en gelukkig worden van hun werk. Dat streven is verankerd in alles wat het bedrijf doet. De Jongh: “Mensen doen bij ons wat ze leuk vinden. Ze zijn regisseur van hun eigen ontwikkeling en krijgen veel verantwoordelijkheid, de vrijheid om te excelleren en impact te maken. Zo bouwen we samen aan ons bedrijf. Dat dit geen loze leuzen zijn, laten we studenten tijdens hun stage al ervaren. Zo hopen we mensen in een vroeg stadium te interesseren voor Building Blocks en ze te binden aan ons bedrijf. Kom het maar proberen… ervaar maar dat het écht zo is.”