Article

Zo implementeer je een AI decisioning engine

August 3, 2022

De implementatie is makkelijker dan je verwacht

De implementatie van een AI decisioning engine lijkt wellicht ingewikkeld. Toch valt dit gelukkig mee: er is inmiddels technologie die door een leverancier snel en eenvoudig aan een CDP is te koppelen. De AI decisioning engine draait in dat geval als Software-as-a-Service (SaaS), na een standaard implementatie van technologie die aansluit op de bestaande stack. De technologie wordt los toegevoegd, waardoor het reeds bestaande IT-landschap niet op de schop hoeft. Bedrijven kunnen starten met data die ze op dat moment hebben, en zo het gebruik van de nieuwe tooling langzaam uitbouwen. Van een one-off implementatie is dus geen sprake, in plaats daarvan boekt een organisatie al binnen enkele weken resultaat. Wie werkt met een roadmap – waar een ervaren leverancier bij kan helpen –, bouwt de toepassingen van de nieuwe technologie steeds verder uit volgens een gefaseerde aanpak. Zo leidt de implementatie van een AI decisioning engine tot een nieuwe way-of-work.

Al in enkele weken gerealiseerd

Anders dan misschien doet vermoeden bij een out-of-thee-box implementatie, vergt de standaard implementatie van een AI decisioning engine geen maanden werk. In plaats daarvan kan het volledige traject vaak in zo’n zes tot acht weken worden gerealiseerd. Bovendien betrekken de meeste leveranciers de klant bij de inrichting van de AI decisioning engine, om er zo zeker van te zijn dat de oplossing straks aansluit bij de behoeften van het bedrijf. Het is dan ook deze tip die we bedrijven willen meegeven: zorg ervoor dat er straks voldoende ruimte is om invloed uit te oefenen op de inrichting van de oplossing.

Geïnspireerd geraakt en wil je ook aan de slag met een AI decisioning engine?

Wil je een AI decisioning engine implementeren bovenop je bestaande tools en data? Het kan dus in enkele weken al gerealiseerd zijn. Je ontdekt meer over onze AI decisioning engine Inspire in de product guide. Liever meteen in contact komen met een van onze experts om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Vraag dan een vrijblijvende demo aan.