Article

Klantgerichter met data? Zó start je vandaag nog.

August 3, 2021

Jullie organisatie heeft klantdata. Véél klantdata, die de basis zijn voor een 360-graden view van de consument. Dus ga je daar liever vandaag dan morgen mee aan de slag. Maar ja, hoe krijg je de rest van de organisatie mee? Weet waar en hoe je moet beginnen, en je bent alsnog zo vertrokken. Met de eerste resultaten al snel in zicht.

De hoeveelheid aan consumentendata is voor veel organisaties allang geen issue meer. In plaats daarvan komt het erop aan al die data te benutten en zo optimaal in te spelen op de behoeften van de consument. Toch blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan. Immers, vertaal de waarde van data maar eens in zichtbaar resultaat. Zeker wanneer directie en management verwachten dat dat resultaat er snel komt. De impact van data: heel wat bedrijven willen er wel wat mee, maar wachten ook af. Waardoor de motor weliswaar al draait, maar van gas geven nog geen sprake is. Zonde! Want jullie kick-off: hij kan even snel als efficiënt verlopen.

Klein starten voor grootse stappen

Resultaat op korte termijn vraagt om kwantitatieve successen. Bedoeld om eerst directie en management en later iedereen binnen de organisatie te overtuigen. Met elk succes neemt de ervaring toe, worden mogelijkheden zichtbaarder en groeit het draagvlak. Houd het daarom klein. Laat de vrees voor een complexe integratie van een nieuwe technologie met jullie IT-infrastructuur varen. En ga in plaats daarvan uit van klantgegevens die jullie al hebben. Neem bijvoorbeeld jullie transactiedata, waarmee een gespecialiseerde algoritme tool met consumerdata voor jullie kan voorspellen waaraan de klant op welk moment behoefte heeft. Zodat je met die data de mailings aan klanten verder personaliseert en op het juiste moment verstuurt. Zo’n klantgerichte stap werkt. En dat in korte tijd, zonder de noodzaak van een forse investering.

Onze AI voor jullie klantreis

Snel en overzichtelijk starten, met al na enkele weken resultaat? We gaan er graag samen met jou mee aan de slag. Dat doen we met onze Consumer AI-technologie, die organisaties helpt beter in te spelen op de behoeften van de consument. Gericht op relevante en gepersonaliseerde klantinteracties. Op groei, merkbeleving en klantloyaliteit, met voorspellende inzichten voor de gehele klantreis. Bovendien verloopt dat alles geautomatiseerd, waarmee de technologie verschilt van business intelligence (BI). Waar BI organisaties beslissingen laat nemen op basis van slimme dashboards, neemt artificial intelligence (AI) organisaties die beslissingen uit handen. Dat bespaart tijd. Kóstbare tijd, die een bedrijf goed kan gebruiken. Ook zijn de beslissingen via AI beter gegrond: ze komen niet voort uit inschattingen en verwachtingen, maar op basis van data.

Versterk bestaande processen

Voor de inzet van onze Consumer AI-technologie gebruiken we de bestaande data van een organisatie. Input via IT-resources is niet nodig, laat staan dat de inzet van Consumer AI vraagt om een totale cultuuromslag of andere manier van werken. Bovendien is ervaring met BI geen must; onze technologie werkt als een laag bovenop bestaande processen. Als ondersteuning bij de ambitie om nog specifieker in te spelen op de behoeften van de klant, met de eerste resultaten al snel in zicht.

Klaar voor een kick-start?

Je hebt de data, je hebt de ambitie om klantgerichter te worden. En daarmee de basis voor het eerste resultaat, dat je al na een paar weken kunt realiseren. Ga voor een start met effect en ontdek wat wij voor jullie kunnen betekenen. Met ons contact opnemen is in elk geval zo gedaan. Ongeacht of je dat nou volgende week, overmorgen of morgen doet. Of, nog beter: vandaag.