Article

Hyper-personalisatie: zo haal je als retailer meer uit je bestaande klantendatabase

November 7, 2022

Investeer jij voldoende in je bestaande klanten, of focus je vooral op acquisitie? We zullen niet ontkennen dat het aantrekken van nieuwe klanten voor elk bedrijf belangrijk is. Maar soms staat de hoge mate waarin acquisitie centraal staat het lange termijn succes in de weg. Want terwijl bedrijven fors investeren in de aanwas van nieuwe klanten, blijft retentie en klantloyaliteit achter. En juist daar zit de grootste winst.

Van acquisitie naar Customer Lifetime Value 

Om bedrijfsresultaten onderaan de streep te verbeteren, is het noodzakelijk om je focus te verbreden van acquisitie naar customer lifetime value (CLV). Naast dat het verkopen aan een bestaande klant 5 tot 7 keer goedkoper is dan het acquireren van een nieuwe klant, geven bestaande klanten ook meer uit. Door te investeren in je bestaande klanten maak je van consumenten loyale fans op de lange termijn.

Start met personalisatie

Consumenten willen zich begrepen en geholpen voelen door bedrijven. En de beste manier om dit te bereiken is door in te spelen op hun individuele behoeften en wensen. Steeds meer merken erkennen dit en hebben de eerste stappen al gezet. Bijvoorbeeld door segmentatie en het handmatig creëren van marketing flows. Hiermee kom je een eind, maar het toepassen op grote schaal voor honderdduizenden of zelfs miljoenen consumenten wordt op die manier veel te complex, arbeidsintensief en daarmee zelfs onmogelijk. Echte personalisatie op 1:1 niveau blijft daardoor uit.

Artificial Intelligence als sleutel tot succes

Er is maar één manier om hyperpersonalisatie op grote schaal succesvol in te zetten en dat is door middel van Artificial Intelligence. Met behulp van een AI decisioning engine, zoals Inspire, maakt het niet uit hoeveel klanten je hebt, producten je verkoopt en kanalen je gebruikt. AI personalisatie technologie is schaalbaar, objectief, zelflerend en geautomatiseerd. Met Inspire is het mogelijk om voor iedere klant een persoonlijk relevante journey te ontwikkelen – geoptimaliseerd voor jouw business en doelstellingen.

En het beste nieuws? Jij kunt er nu mee aan de slag. Zonder dat bestaande marketing systemen en IT-infrastructuren op de schop moeten. Ook wanneer je nog geen marketing automation of CDP in place hebt en daarmee ook nog niet over uitgekristalliseerd 360-graden klantbeeld beschikt. Door te starten met laaghangend fruit en data te gebruiken die voorhanden is, haal jij met AI personalisatie meer uit je bestaande klantendatabase. En dat is essentieel om de klantervaring te verbeteren, klanten aan je te binden en je retentiepercentage te verhogen.

Download gratis whitepaper
Benieuwd hoe je dit aanpakt en wat Inspire voor jouw business kan betekenen? Download het whitepaper met drie essentiële lessen om conversie en klantloyaliteit significant te verbeteren met AI gedreven 1:1 personalisatie. Klik hier en ontvang het whitepaper binnen enkele minuten in je inbox.