Article

Hyperpersonalisatie made simple: schaalbaar, zelflerend en volledig geautomatiseerd

March 9, 2023

Hyperpersonalisatie: steeds meer retailers en e-commercebedrijven gaan ermee van start. En daarvoor hebben ze goede redenen. Immers, het is hyperpersonalisatie waarmee klantbenadering toegaat naar échte 1-op-1 interacties. Op maat dus, ongeacht de grootte van de eigen klantenbase. Benieuwd hoe ook jullie bedrijf zich nog meer kan onderscheiden voor de consument? Met de mogelijkheden van artificial intelligence (AI) is de start laagdrempeliger dan je denkt. 

De klant is kritischer geworden. Meer dan ooit zelfs, nu personalisatie zich steeds vaker afspeelt op individueel niveau. Denk bijvoorbeeld aan de suggesties van een streamingdienst, gebaseerd op wat iemand de vorige keer heeft bekeken of geluisterd. Om zo te worden benaderd: klanten verwachten het inmiddels van elk bedrijf. Zo stelde organisatieadviesbureau McKinsey & Company al dat 76% van de consumenten eerder een aankoop doet bij een bedrijf dat personalisatie inzet. Uit onderzoek van zakenblad Forbes blijkt bovendien dat driekwart van de consumenten geïrriteerd raakt als de klantbenadering niet aansluit bij de eigen behoeften. Met daarbij het risico dat ze overstappen naar de concurrent.

Met alleen segmentatie red je het niet

Zulke cijfers: ze onderstrepen het belang van échte 1-op-1 conversaties, waarvoor een klantbenadering met alleen segmentatie niet volstaat. Segmentatie verdeelt de totale doelgroep in meerdere klantgroepen, met elk een eigen customer journey. Dat maakt de benadering weliswaar al iets persoonlijker, al is van 1-op-1 personalisatie geen sprake. Bovendien moet een bedrijf dat alleen segmentatie toepast nog altijd handmatig marketingflows opbouwen en waar nodig aanpassen. Om dat dan voor iedere consument afzonderlijk te doen? Daarvoor zouden duizenden marketeers nodig zijn, wat uiteraard geen optie is. Dus is de vraag: hoe kom je dan wél tot die benodigde hyperpersonalisatie?

Boost jullie business met AI

Het antwoord zit ‘m in de mogelijkheden van artificial intelligence (AI). De technologie zorgt ervoor dat de consument altijd de juiste boodschap krijgt. En dat via elk kanaal, met keer op keer gepersonaliseerde touchpoints in bijvoorbeeld nieuwsbrieven, een webshopindeling of een online winkelmandje.

Met AI wordt het handmatig inrichten van klantsegmenten en flows verleden tijd. Immers, dat werk verloopt met AI geautomatiseerd. Ook zijn de slimme algoritmes waarop de technologie is gebaseerd zelflerend, waardoor ze steeds beter bijdragen aan een zo persoonlijk mogelijke klantbenadering. En zo bij klanten het gevoel versterken dat het bedrijf ze begrijpt.

De motor voor jullie bedrijf

AI helpt dus bij de interpretatie van klantdata. En dat ongeacht de grootte van de klantenbase. AI is schaalbaar, groeit mee met het bedrijf en biedt zo niet alleen nu, maar ook stráks de personalisatie voor iedere klant. Zie de technologie dan ook als de nieuwe motor voor jullie business. Waarbij geldt dat je diezelfde motor heel snel kunt starten, zoals blijkt uit het rapport van Consuminded over de personalisatietrends voor 2023. Niet alleen is het aantal AI-tools de afgelopen tijd enorm gegroeid, je kunt er ook eenvoudig mee aan de slag. Dat maakt de technologie even effectief als laagdrempelig. En wat tot slot goed is om te weten: AI komt als een extra laag boven op jullie bestaande IT-landschap, dat dus niet op de schop hoeft.

Breng personalisatie next level

Hyperpersonalisatie: je kunt er als retailer of e-commercebedrijf niet omheen. Hoe eerder je start, hoe groter de kans dat je de eigen businessdoelen bereikt, de klantloyaliteit verstevigt en optimaal rendement haalt uit jullie bestaande klantenbase. Lees onze whitepaper over de must van hyperpersonalisatie, laat je inspireren door de AI-successen van bedrijven als Bookit, Sligro en DESTIL en ontdek wat de technologie van nu ook jullie kan opleveren.

Geïnspireerd geraakt en wil je ook aan de slag met een AI decisioning engine?

Ben jij ook benieuwd hoe jouw data ingezet kan worden voor een gepersonaliseerde klantreis? Je ontdekt er meer over in onze product guide. Liever meteen in contact komen met een van onze experts om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Vraag dan een vrijblijvende demo aan.