Article

Consumer AI: dit is wat je ermee bereikt.

October 12, 2021

De impact van kunstmatige intelligentie (AI) groeit. Ook op het leven van de consument. Denk aan gepersonaliseerde nieuwsbrieven. Aan aanbevelingen in webshops. AI zorgt voor gemak, bespaart tijd en maakt nieuwsgierig. Geen wonder dus, dat steeds meer bedrijven ermee aan de slag gaan. Maar wat levert het op? Welke resultaten kan jullie organisatie verwachten als je aan de slag gaat met AI voor de consument?

AI is here to stay. Zo beseffen steeds meer bedrijven, die de mogelijkheden van de technologie voor een meer gepersonaliseerde klantbenadering ontdekken. Doe je dat met onze Consumer AI-technologie, dan kun je er bovendien snel mee aan de slag. Input van IT-resources is niet nodig, en een complexe integratie met jullie IT-infrastructuur blijft achterwege. In plaats daarvan profiteer je van een technologie die als een laag bovenop jullie bestaande processen werkt en klantdata omzet in waarde. Waar je dan aan moet denken? Samen creëren we een roadmap die zorgt voor meer business impact, met meerdere resultaten in het vooruitzicht.

1. Vergroot je klantportfolio

Consumer AI helpt je beter in te spelen op de behoeften van de consument. Je werkt toe naar relevante en gepersonaliseerde klantinteracties, zorgt voor advies op maat via relevante online aanbiedingen en versterkt bovenal de merkbeleving. Voorspellende inzichten worden de pijlers van de klantreis, en in plaats van points of sale draait het meer en meer om points of engagement. Gericht op verbinding en een hechte relatie met de klant.

2. Boost jullie conversie

We kunnen wel stellen dat personalisatie toe is aan het volgende stadium. Kwam het er tot voor kort op neer om in te spelen op de behoeften van de consument, inmiddels is het minstens zo belangrijk om te weten wannéér je dat doet. Weet in welke fase de klantreis zich bevindt, kies het juiste kanaal en de juiste contentvorm en bied het meest relevante product of dienst aan. Daardoor gaat de consument eerder over tot aanschaf. Hoe je aan de benodigde informatie komt? Onze technologie zorgt in no-time voor tijdig inzicht in de beste (geautomatiseerde) keuzes.

3. Voorkom churn

Uit het oog, uit het hart. En dat zal met jullie merk vaak niet anders zijn. Voorkom dat consumenten afhaken en zet met Consumer AI in op een gepersonaliseerde klantcontactstrategie. Die zorgt er bijvoorbeeld voor dat je opmerkt dat de consument minder doet met een door jullie verstuurde mailing. Zodat je daar actie op kunt ondernemen, en content weer relevant maakt voor juist die ene persoon. Ook kun je bepalen wat voor de consument de ideale frequentie is om jullie mailings te ontvangen. Zoals we al aangaven: de basis heb je met jullie bestaande klantdata al in huis. Waar het op neerkomt, is diezelfde data omzetten in inzicht. En zo relevanter te zijn én blijven voor de consument.

4. Verbeter je cross- en up-sell

De laatste aanbiedingen, de nieuwste producten: de consument wordt er graag bij geholpen en door verrast. Tenminste, wanneer de klant ervaart dat wat wordt aangeboden naadloos aansluit bij de eigen behoeften. Een gepersonaliseerde online winkelervaring – gerealiseerd via onze blokkentechnologie – helpt je daarbij. Met als resultaat dat de consument jullie aanbevelingen en promoties ontvangt op telkens het juiste moment.

Snel gestart is zo gedaan

PwC  rapporteerde voor 2021 dat 83% van de bedrijven in de consumentenmarkt verwacht dat AI een mainstream technologie voor ze wordt. Van de bedrijven die er al daadwerkelijk mee werken verwacht tweederde dat ze met AI een betere klantervaring bieden, en ruim de helft laat weten dat de technologie bijdraagt aan groei van de winst. Ontdekken hoe Consumer AI ook voor jullie kan leiden tot meer business impact en verbeterde consumenteninteracties? We gaan graag met je in gesprek!