Article

1 op 1 personalisatie met AI decisioning engines

June 27, 2022

De volgende stap in je omni-channel strategie

Nederlandse retailers en consumentenmerken investeerden de afgelopen jaren fors in marketing automation en customer data platforms (CDP’s). CDP’s brengen data uit verschillende bronnen samen en bieden inzicht op individueel klantniveau, waarna marketeers op basis van die informatie segmenten maken en met marketing automation tools campagneflows uitwerken. Echter, het blijkt voor veel organisaties nog altijd lastig om omni-channel en on-demand optimaal aan te sluiten bij de behoeften van iedere individuele consument. Daardoor blijft het rendement van genoemde tools achter en laten bedrijven veel mogelijkheden tot extra conversie en het vergroten van klanttevredenheid liggen. Dat is natuurlijk heel erg zonde.

Écht 1-op-1 personaliseren

Gelukkig is er voor al die organisaties een oplossing, met de opkomst van decisioning engines gebaseerd op artificial intelligence (AI). Bedrijven kunnen deze AI decisioning engines koppelen aan het eigen CDP en daarmee écht 1-op-1 personaliseren. In ons whitepaper wordt uitgelegd waarom de opkomst van AI decisioning engines veel meer is dan een trend. En in plaats daarvan de onmisbare next step vormt om het potentieel van het CDP voor iedere klant – dus op schaal – volledig te benutten.

Wat biedt het jou?

Dus ben jij benieuwd hoe jij een AI decisioning engine kan inzetten om echt íedere individuele klantreis te personaliseren en daarmee:

  • de focus te leggen op het geautomatiseerd bieden van de juiste content in plaats van het bouwen van oneindig veel flows?
  • te leren van alle voorgaande interacties en de next-best step hierop aan te laten sluiten?
  • altijd persoonlijk en relevant bent voor iedere consument?

Download het whitepaper dan nu!

Meer weten over jouw personalisatie kansen?

Wil je graag meer weten over de personalisatie kansen voor jouw organisatie? Ga vrijblijvend in gesprek met een van onze personalisatie experts en we denken graag met je mee.